CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, MYP Genel Başkanı Remzi Çayır İle Bir Araya Geldi

17.03.2023

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile MYP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası basın açıklamasında konuştu. CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Öztunç eşlik etti.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır görüşme sonrası düzenledikleri basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

Kemal Kılıçdaroğlu- Efendim Milli Yol Partisinin Sayın Genel Başkanı ve arkadaşlarıyla beraber bir araya geldik. Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin bugünkü sorunlarını masaya yatırdık. Dertleştik. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarıyla beraber en azından bir masanın etrafında bir araya gelmek, bir kahve içmek benim açımdan da, ufkumu büyütme açısından da son derece değerli. Bundan sonra da uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz, konuşacağız.

Ben tekrar Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim.

Remzi Çayır- 14 Mayıs’a giderken Sayın Genel Başkanın bize yaptığı ziyareti önemsiyoruz ve kendisine nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yolculukta başarılar diliyoruz.

Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları olarak, Milli Yol Partisi olarak Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikastının Türkiye’de bütün faili meçhuller dâhil olmak üzere aydınlatılması gerektiğini Sayın Genel Başkana ifade ettik, duyarlılık gösterdiler, kendilerine buradan teşekkür ederim. Yani kimliği ne olursa olsun bu ülkede faili meçhul bütün cinayetler açığa kavuşturulmalıdır, Sinan Ateş cinayeti dâhil olmak üzere. Yine aynı şekilde adaletin, liyakatin ve üretimin olduğu bir Türkiye, insan farklılığının zenginlik sayıldığı bir Türkiye, kavga sebebi sayılmadığı bir Türkiye ve dünyadaki değişimlerin, insan hak ve özgürlüklerin genişlemesinin aslında zenginliğimizin bir kapısı olduğunun idrakiyle bu şekilde bakmak gerektiğini ifade ettik. Elbette Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü, devletin tekliği, vatanın birliği çok mühim. Bu konularda da bir sıkıntı olduğunu görmedik. Ben kendisine huzurlarınızda çok çok teşekkür ederim nezaketli davranışlarından dolayı ve başarılar diliyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu- Sağ olun.

Soru- Efendim yarın da HDP ziyareti planlanıyordu ancak ileri bir tarihe ertelendiği yolunda gelen bir bilgi var. Gerekçesi nedir acaba?

Kemal Kılıçdaroğlu- Onu bana sormayacaksınız arkadaşlar. Onu ev sahibine soracaksınız.

Soru- Efendim Hatay'daki depremin yaraları sarılmaya devam ederken Hatay valisi AK Partiden aday adayı olabilmek için istifa etti. Bugün de Hatay İl Sağlık Müdürü istifa etti. Deprem bölgesindeki bu milletvekili aday adaylığı istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz efendim?

Kemal Kılıçdaroğlu- Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti değerli arkadaşlarım. 50 bin kişi bu ülkede hayatını kaybediyor, Allah rızası için bir kişi sorumluluk alıp ya vicdanen benim istifa etmem lazım, ben bunu beceremedim, bunu yapamadım, burada benim de sorumluluğum var demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur girsinler.

Teşekkür ederiz arkadaşlar.


CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU, MYP GENEL BAŞKANI REMZİ ÇAYIR İLE BİR ARAYA GELDİ

Benzer Haberler